Logo Menu

GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem

Geplaatst op 19-03-2016

lunch of hoofdgerecht

Ingrediënten

800 g bloemkool
100 g gezouten cashewnoten
150 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
2 tl gedroogde oregano
2 rode uien
1 gele paprika
250 g mozzarella (zakje 125 g)
135 g pesto arrabbiata (potje)
50 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g)
15 g basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.
Recept afkomstig van Allerhande

Meer recepten