Logo Menu

PINDAROTSJES

Geplaatst op 13-03-2016

Tussendoortje

Ingrediënten

200 gram pure chocolade
100 gram gedroogde abrikozen
50 gram gedroogde cranberry’s
150 gram ongezouten walnoten

Bereiding

Verwarm water in een pan en breng het aan de kook. Hak 200 gram pure chocolade in kleine blokjes. Zet in de pan met kokend water een warmtebestendige kom en smelt de chocola au bain marie. Hak ondertussen 100 gram gedroogde abrikozen en 50 gram gedroogde cranberry’s in stukjes. Als de chocola gesmolten is, haal je de kom uit de pan en voeg je de abrikozen, cranberry’s en 150 gram ongezouten walnoten toe. Roer het geheel goed door elkaar. Bedek een bakplaat of dienblad met bakpapier en verdeel het mengsel met behulp van een lepel in ongeveer 20 kleine hoopjes (rotsjes). Laat de rotsjes vervolgens afkoelen.
Ook lekker met andere ongebrande ongezouten noten en/of gedroogd fruit

Meer recepten