ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
Geplaatst op 26-02-2016
Ontbijt of brunch gerecht
Ingrediënten
2 volkoren tortilla’s (of homemade tortilla’s)
1 sjalotje
1 rijpe avocado
2 theelepels limoensap
1 eetlepel mayonaise
2 eieren
mespunt boter
peterselie
Bereiding
Wikkel de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm ze in 5 minuten in een oven van 150-180° C. Pel en snipper het sjalotje. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep de avocadohelften uit hun schil. Prak de avocado en meng met het sjalotje, limoensap en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de eieren. Laat de dooier heel.
Leg de warme tortilla’s op 2 borden. Bestrijk de wraps met de avocado en leg het gebakken ei erop. Bestrooi met nog een beetje zout en peper en knip er wat peterselie boven fijn.
Recept van Puurgezond
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI