Logo Menu

SPINAZIE RICOTTA TAART

Geplaatst op 11-02-2016

Hoofdgerecht

Ingrediënten

225 gr bladspinazie diepvries
100 gr tuinerwten
1 grote zoete aardappel
200 gr ricotta
3 eieren
1 takje salie
1 tl gedroogde oregano
Peper
Zout
Extra nodig:
vergiet, schaal, keukenmachine, springvorm 16 cm, bakpapier, oven

Bereiding

Laat de bladspinazie in een vergiet boven een schaal ontdooien. Wanneer de bladspinazie ontdooid is, druk je nog even goed het vocht eruit met een stukje keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bladspinazie in de keukenmachine en voeg hier de eieren en ricotta aan toe. Meng goed, er mogen nog wel stukjes spinazie in zitten. Schep het mengsel terug in de schaal en voeg nu de tuinerwten toe.

Breng het spinazie ricotta mengsel op smaak met peper, zout, wat oregano en wat fijngesneden salie.

Schil de zoete aardappel. Gebruik een goed scherp mes om de aardappel in plakken van zo’n 3 mm dik te snijden.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met plakjes zoete aardappel, zorg dat de bodem bedekt is maar dat de aardappel niet te veel over elkaar ligt.

Bekleed vervolgens de zijkant van de springvorm door de plakken zoete aardappel tegen de zijkant aan te drukken. Zorg dat de plakjes elkaar iets overlappen, als een soort dakpannetjes.

Schenk nu voorzichtig het spinazie ricotta mengsel in de springvorm. Gebruik een lepel om het mengsel goed te verdelen en de zoete aardappels mooi tegen de zijkanten aan te drukken. Heb je nog een aantal plakjes zoete aardappel over? Steek deze dan in de taart!

Bak de spinazie ricotta taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken even afkoelen, zodat de taart goed stevig wordt.

Meer recepten