PEPERNOTEN
Geplaatst op 19-11-2017
suikervrije pepernoten. recept van Jasper Alblas
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 10 chocoladepepernoten:
40 gram havermout
1 eetlepel speculaaskruiden
1/2 theelepel bakpoeder (voorkeur wijnsteenbakpoeder)
1 eetlepel rauwe honing
1 eetlepel kokosolie
40 gram pure chocolade (87%)
2 dadels
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de havermout in een blender en maak er meel van.
3. Voeg de dadels toe en mix het nog een keer door elkaar.
4. Smelt de kokosolie in een kleine pan. Doof het vuur zodra de olie is gesmolten.
5 Doe de havermoutmeel, dadels, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder, honing en gesmolten kokosolie in een kom en kneed het tot een stevige bol.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Rol balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat.
8. Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Smelt de chocolade in een kleine pan. De pepernoten koelen ondertussen af waardoor ze harder worden.
Meng de pepernoten door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord.
10. Zet ze in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is.
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI