Logo Menu

MOUSSAKA

Geplaatst op 18-09-2017

Hoofdgerecht

Ingrediënten

400 gram mager rundergehakt
- 2 aubergines
- 100 ml water
- geraspte kaas 35+ naar eigen inzicht
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1,5 zak of 2 zakken (รก 400 gram) Marokkaanse gesneden groenten (AH)
- 1 blikje tomatenpuree van 140 ml
- 2 tl kaneelpoeder
- 3 el olijfolie extra vierge
- evt speltstokbrood of breekbrood
- hapjespan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snipper de uien en de knoflook fijn.

Verhit de olie en bak het gehakt rul in de hapjespan. Bak daarna de ui en de knoflook 1 minuut mee.

Bak de Marokkaanse groenten mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de kaneel en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de saus 5 minuten.

Snijd ondertussen de aubergines in dunne plakken. Doe ze in een vuurvaste schaal en giet er gekookt water overheen. Laat 1 minuut staan, giet af en laat ze uitlekken.

Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aubergines op de bodem van de ovenschaal.

Dek af met het gehaktmengsel en leg daarna de overige auberginesplakken er bovenop. Bestrooi met geraspte kaas en bak midden in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

Bak eventueel de laatste 8-10 minuten (zie de verpakking) het brood mee in de oven. Serveer de Moussaka met het brood.

Revept is afkomstig van OzoGezond

Meer recepten