MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
Geplaatst op 04-03-2017
Vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediënten
3 stengels bleekselderij
1 winterwortel
2 rode paprika’s
1 ui
4 tomaten
4 eetlepels olijfolie
20 gram verse peterselie, fijngeknipt
20 gram verse koriander, fijngeknipt
mespuntje komijnpoeder
mespunt gemalen koriander
4 eieren
eventueel wat geitenkaas of feta
Bereiding
Bleekselderij, wortel, paprika’s en ui schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden.
In een grote koekenpannen (of één grote tahine) olie verhitten, groenten erdoor scheppen en afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes bakken tot de groente zacht is.
Bijna alle kruiden, komijn, koriander en peper naar smaak erover verdelen en erdoor mengen.
Groenten glad strijken en de eieren erboven breken. Pannen afdekken en eieren laten garen tot de eiwitten gestold zijn.
Bestrooien met de rest van de verse kruiden en eventueel wat verkruimelde geitenkaas of feta.
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI