Logo Menu

BOERENKOOL HAVER CRACKERS

Geplaatst op 24-12-2016

broodvervanging

Ingrediënten

60 g boerenkool
3 el kokosolie
100 g havermout
100 g havermeel
130 g speltbloem
5 el zonnebloempitten

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175˚C.
Maal de boerenkool in een keukenmachine of blender zo fijn als rijst.
Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur.
Doe de kokosolie met een snuf zout, 200 ml water en de rest van de ingrediënten in een mengkom. Kneed er een soepel deeg van.
recept afkomstig uit het boek kooltje.
Rol de deegbal op een vel bakpapier uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik, ter grootte van de bakplaat. Bestrooi het deeg met wat extra bloem als het te plakkerig is, of bebloem de deegroller goed.
Leg het bakpapier met het uitgerolde deeg op de bakplaat. Bak het in 20-30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Snijd het dan nog zachte deeg direct uit de oven in stukken. Laat de crackers van de bakplaat af volledig afkoelen; ze worden dan vanzelf lekker knapperig!

Meer recepten