BOERENKOOL HAVER CRACKERS
Geplaatst op 24-12-2016
broodvervanging
Ingrediënten
60 g boerenkool
3 el kokosolie
100 g havermout
100 g havermeel
130 g speltbloem
5 el zonnebloempitten
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175˚C.
Maal de boerenkool in een keukenmachine of blender zo fijn als rijst.
Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur.
Doe de kokosolie met een snuf zout, 200 ml water en de rest van de ingrediënten in een mengkom. Kneed er een soepel deeg van.
recept afkomstig uit het boek kooltje.
Rol de deegbal op een vel bakpapier uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik, ter grootte van de bakplaat. Bestrooi het deeg met wat extra bloem als het te plakkerig is, of bebloem de deegroller goed.
Leg het bakpapier met het uitgerolde deeg op de bakplaat. Bak het in 20-30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Snijd het dan nog zachte deeg direct uit de oven in stukken. Laat de crackers van de bakplaat af volledig afkoelen; ze worden dan vanzelf lekker knapperig!
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI