Logo Menu

COURGETTE CHIPS

Geplaatst op 14-07-2016

Snack voor 1 persoon

Ingrediënten

Halve courgette
60 g Paneermeel / broodkruimels
1 teentje knoflook (geperst)
30 g geraspte (48+)kaas
Snufje zout
Snufje peper
Melk
Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en was de courgette even af onder de kraan. Snij deze vervolgens in dunne plakjes van ongeveer 5 mm.
Meng het paneermeel/broodkruimels met de geraspte kaas, knoflook, zout en peper. Doe in een apart bakje een bodempje melk om hier de courgette plakjes in te dompelen.
Dompel de plakjes courgette in de melk, daarna in het schaaltje met het mengsel en leg deze op de bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de courgette plakjes in ongeveer 30 minuten op 220 graden af tot ze bruin en krokant zijn. Houd de plakjes wel in de gaten, sommige dunnere plakjes kunnen al eerder klaar zijn. Verstandig is om deze plakjes dan al uit de oven te halen.

Tip: vanwege het krokante laagje meteen serveren en lekker genieten.

Recept afkomstig van Sonja Bakker

Meer recepten