Logo Menu

HAVERMOUT ONTBIJTKOEK

Geplaatst op 16-06-2016

Gezonde ontbijtkoek. Ben je niet zo'n zoetekauw neem dan minder honing en kokosbloesemsuiker

Ingrediënten

200 gram havermout(meel)
200 gram speltmeel
325 ml Amandel Drink – ongezoet
2 eieren
1 el kaneel
2 el koekkruiden
6 el honing
3 el kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
Snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met (kokos)olie.
Doe de Amandeldrink, eieren en honing in een grote kom. Klop door elkaar met een staafmixer of garde.
Doe in een andere kom de havermout(meel), speltmeel, kaneel, koekkruiden, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en het zout.
Voeg alle droge ingrediënten langzaam toe bij het eimengsel en roer goed door met de staafmixer. Het wordt een vrij stevig beslag (niet vloeibaar).
Schep het beslag over in het bakblik.
Zet in de oven voor circa 1 uur tot het mooi goudbruin gebakken is.

Meer recepten