ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
Geplaatst op 14-05-2016
Maaltijdsoep, serveer met lekker stevig volkorenbrood.
Ingrediënten
Ingrediënten voor circa 8 borden:
• 1,5 liter groentebouillon
• 500 gram tomaten: in kleine blokjes
• 200 gram snijbiet: in smalle reepjes
• 1 rode ui: gesnipperd
• 2 teentjes knoflook: gesnipperd
• 125 gram rode linzen: in een zeef goed afgespoeld met koud water
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel tijm
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• 4 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
Bereiding:
1. Verwarm een pan met een dikke
bodem, voeg de olijfolie toe en fruit
hierin de ui en de knoflook zachtjes,
langzaam en al roerend.
2. Fruit de tomatenblokjes even mee.
3. Voeg dan de rode linzen en de
groentebouillon toe, aan de kook
brengen en in circa 15 minuten gaar
laten koken.
4. Tot slot de snijbiet toevoegen en
deze 5 minuten mee laten koken.
5. Op smaak afmaken met tijm,
basilicum en zout.
6. Aan tafel bestrooien met
Parmezaanse kaas.
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI