LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
Geplaatst op 23-04-2016
Lunchsalade
Ingrediënten
30 gram rauwe couscous (50 gram gekookt)
1/2 avocado
sap van 1/2 citroen
1 eetlepel olijfolie
snufje zout
70 gram courgette
8 snack tomaatjes
5 olijven
30 gram feta
handje spinazie
extra nodig: mason jar of een groente pot
Bereiding
Doe de couscous in een schaaltje. Giet er kokend water over en zorg dat het water 0,5 cm boven couscous uitkomt. Dek af met een bord en laat 5 minuten wellen. Roer los met een vork.
Maak de romige dressing. Pureer de avocado, citroen, olijfolie en zout met een staafmixer tot een egale massa.
Snijd de courgette in sliertjes met een speciale schiller of in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes en de olijven. Brokkel de feta in stukjes.
Pak de mason jar. Giet eerst de avocado dressing in de pot, dan de courgette, tomaatjes, couscous, feta met olijven en dek af met de spinazie. Zet weg in de koeling.
recept afkomstig van lekker eten met linda
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI