ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
Geplaatst op 17-04-2016
Hoofdgerecht 4 personen
Ingrediënten
4 biefstukjes (ca. 100 g per stuk)
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1 ui
250 g risottorijst (arboriorijst)
600 ml kippenbouillon (bereid van 1 tablet)
800 g groene asperges
zout en peper
50 g geraspte ‘pittige’ 30+ kaas
Bereiding
Biefstuk inwrijven met 2 eetlepels olie en balsamico-azijn. Afgedekt wegzetten tot gebruik.
Ui pellen en snipperen. In braadpan rest van olie verhitten. Ui 2 minuten zacht smoren.
Risottorijst toevoegen en meebakken tot korrels gaan glanzen. Bouillon beetje bij beetje toevoegen en risottorijst onder regelmatig roeren in ongeveer 20 minuten gaar koken. Intussen van asperges houtige achterkanten afsnijden (schillen is niet nodig) en in stukken van ongeveer 3 cm snijden.
Aspergestukken in 6 minuten beetgaar koken. Asperges afgieten.
Grillpan verhitten. Biefstukjes in ongeveer 4 minuten rosé grilleren en bestrooien met weinig zout en peper. Asperges met kaas door rijst roeren en even mee warmen.
Risotto serveren met gegrilde biefstuk.
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI