Logo Menu

ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK

Geplaatst op 17-04-2016

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

4 biefstukjes (ca. 100 g per stuk)
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1 ui
250 g risottorijst (arboriorijst)
600 ml kippenbouillon (bereid van 1 tablet)
800 g groene asperges
zout en peper
50 g geraspte ‘pittige’ 30+ kaas

Bereiding

Biefstuk inwrijven met 2 eetlepels olie en balsamico-azijn. Afgedekt wegzetten tot gebruik.
Ui pellen en snipperen. In braadpan rest van olie verhitten. Ui 2 minuten zacht smoren.
Risottorijst toevoegen en meebakken tot korrels gaan glanzen. Bouillon beetje bij beetje toevoegen en risottorijst onder regelmatig roeren in ongeveer 20 minuten gaar koken. Intussen van asperges houtige achterkanten afsnijden (schillen is niet nodig) en in stukken van ongeveer 3 cm snijden.
Aspergestukken in 6 minuten beetgaar koken. Asperges afgieten.
Grillpan verhitten. Biefstukjes in ongeveer 4 minuten rosé grilleren en bestrooien met weinig zout en peper. Asperges met kaas door rijst roeren en even mee warmen.
Risotto serveren met gegrilde biefstuk.

Meer recepten