BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
Geplaatst op 09-02-2019
Hoofdgerecht
Ingrediënten
1 kilo aardappels (kruimig)
2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g)
1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g)
3 tomaten
150 g brie
100 ml
Bereiding
Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken.
In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
Tomaten schoonmaken.
Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen.
Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken.
Spekjes door stamppot scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen.
Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren.
Recept afkomstig van allerhande site.
Meer recepten
- 09-02-2019: BOERENKOOL MET BRIE GRATIN
- 19-11-2017: PEPERNOTEN
- 18-09-2017: MOUSSAKA
- 04-03-2017: MAROKKANSE GROENTESTOOF MET EI
- 24-12-2016: BOERENKOOL HAVER CRACKERS
- 08-10-2016: OOPSIES
- 11-08-2016: MELOENIJS
- 14-07-2016: COURGETTE CHIPS
- 16-06-2016: HAVERMOUT ONTBIJTKOEK
- 29-05-2016: HAVERMOUT ONTBIJT PIZZA
- 14-05-2016: ZOMERSE MAALTIJDSOEP MET TOMAAT EN SNIJBIET
- 23-04-2016: LUNCH SALADE (in pot om mee te nemen)
- 17-04-2016: ASPERGERISOTTO MET GEGRILDE BIEFSTUK
- 03-04-2016: ZOMERSALADE MET REUZENBONEN
- 19-03-2016: GEZONDE PIZZA, met bloemkoolbodem
- 13-03-2016: PINDAROTSJES
- 26-02-2016: ONTBIJT TORTILLA MET AVOCADO
- 20-02-2016: KIP KERRIE SALADE
- 11-02-2016: SPINAZIE RICOTTA TAART
- 09-02-2016: LASAGNE VAN AUBERGINE
- 09-02-2016: KRENTENBOL PANINI